Assalamualaikum . ABCD bloodtype.October 4th,2000,Malaysian I proud become a Muslim, and i love ice cream very much. I proud become a crazy Exotic, V.I.P and huge fan of Prophet Muhammad.One of PBS victims. ^-^ ( more..? )

about


tagboard


Tutorials macam mana nak buat banner.(cara saya).
Friday, 7 December 2012 @ 10:30 | Leave a comment?

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ|Salam Sejahtera

Okeh cuma nak bagitahu yang tutorials ni saya dapat ilham dari  Difah. Tpi sebab Nadiah tak berapa faham sangat nadiah figure out la macam mana.Tak tahu lah kalau sama je ek.Asalkan dah letak credit tuh.Hehehehe.Banner nadiah tak lawa tapi korang pandai pandai ah kreatif kan. Huhhuhu.Ni cuma cara dia. Ok sebelum tu nak bari peringatan tutorials ni guna Photoscape. Photoshop susah sikit rasanye. Nadiah cuma buat gambar tu je guna photoshop.Kalau tak faham bagitahu lah ek.

First,korang kena pastikan yang korang dah ada photoscape faham!Pandai pandai ah cari sbb bukan nadiah download kakak nadiah download. Teehee.

Second,korang buat gambar contoh yang macam ni ---->

Benda ni kena buat dulu sendiri.  
 Third,korang gi photoscape tu,pastu tekan animated gif tu.Then korang just perlu letak gambar yang seperti ditunjukkan diaatas jelah.Paham dok?Dah siap tekan save tu.

Okay tak tahu nak letak dalam blog macam mana? Tekan!

Selamat mencuba!

Back to top
Older Post
Newer Post