Assalamualaikum . ABCD bloodtype.October 4th,2000,Malaysian I proud become a Muslim, and i love ice cream very much. I proud become a crazy Exotic, V.I.P and huge fan of Prophet Muhammad.One of PBS victims. ^-^ ( more..? )

about


tagboard


Tutorial Macam mana nak gunakan blogskin...
Saturday, 17 November 2012 @ 02:31 | Leave a comment?

Assalamualaikum.As you see first tuto hah? HAHA. K.Mlm mlm ni tetibe jer rasa rajin nak buat...Okay let's start it

1.Desing>Template>Revert to classic template.

Macam nih


Nampak tak? Tekan gambaq untuk lebih keseronokan(pernah dgrkan ayat ni?)Hah,dah tekan?Okay done.
2.Lepas tu pilih la nak skin macam mana..Tak tahu nak carik kat mana? Boleh cari kat > Blog Skin. Okay lepas pilih tu ada keluar benda ni kan?>

 
jgn hiraukan gambar baju tu -_-
Kankan kan ada keluar kan?Pastu dah siap download,ada keluar benda ni pulak kan.

Pedulikan kat belakang tu.
3.Korang boleh jugak tekan Ctrl +A.siap copy,korang boleh la letak kat template HTML tu..

  

Baca tu pastikan template tu kosong!Okay selamat mencuba.
 Kalau tak menjadi boleh la singgah blog orang lain yang ada tuto ni k. ^_^ Salam~ 

Back to top
Older Post
Newer Post